Lydnad-, Rallylydnad-, Nosework- och Prova på kurser

PROVA PÅ KURS 

PROVA PÅ KURS  - RALLY, LYDNAD, TRIX och EN HÄRLIG VARDAG


Instruktör: Susan Danielsson


På denna kurs arbetar vi alla grundfärdigheter man behöver för att få ut det mesta av Rallylydnaden,  Lydnaden och en härlig vardag tillsammans med sin hund. Dessa grundfärdigheter har  alla hundar nytta av oavsett vad man ska träna framöver. 


Vi jobbar med positionsplattor, framträning, bakdelskontroll, följsamhet, backa,  sitt, ligg, stå, snurrar, konen, omvänt lockande, pallen, plankan, rulla runt, backa upp, tasstarget och lite olika roliga konster. Rallylydnadskyltar från nybörjarklassen går vi igenom och tränar på tillsammans. 


Vi träffas 4 gånger, max 8 deltagarePris: 1000 krDag: OnsdagarTid: 19.30 - 20.30Datum: 24/1, 31/1, 7/2 och  14/2


Anmäl dig på anmälningsblanketten som du hittar i menyn.LYDNADSKURSER

LYDNADSKURS - Startklass/Klass 1


Instruktör: Susan Forsander


På denna kursen tränar vi på momenten i Startklass och Klass 1 beroende på ekipagens förkunskaper. Målet är att finslipa momenten och komma ut på tävlingsbanorna. Men kursen vänder sig även till dig som vill träna lydnad men inte ge dig ut och tävla. Vi jobbar med varje enskilt moment, delar upp det för att finslipa på detaljer och sätter ihop det till ett helt moment. Vi kommer jobba mycket med att hålla fokus på uppgiften, att vara inne i träningsbubblan och belöna hunden på olika sätt beroende på vad vi jobbar med. 


Ingång på plan och transporter mellan moment filar vi på liksom att kedja momenten för att utöka uthålligheten hos ekipaget. 


Vi kommer träna både tillsammans allihopa men även en och en för att alla ska utvecklas i positiv riktning. Var och en tränar på sin nivå vilket innebär att någon kan vara helt ny medan någon annan finslipar på en detalj för att momentet ska bli färdigt. 


För att delta på denna kursen måste du vara beredd på att lägga ner en hel del träning mellan kurstillfällena. Vi träffas 6 gånger, max 6 - 8 deltagare


Dag: Onsdagar 


Tid: 19.30 - 20.30


Pris: 1300 kr


Datum: 15/11, 22/11, 6/12, 3/1-24, 10/1 och 17/1


Anmäl dig på anmälningsblanketten som du hittar i menyn.ALLMÄNLYDNADSKURS


Instruktör: Susan Danielsson


Detta är kursen för dig som har en hund från ca 1 års ålder som vill ha god allmänlydnad på. Kanske missade du att gå en valpkurs eller så behöver du friska upp grundlydnaden hos din hund. Vill du sedan träna vidare inom lydnaden eller prova på rallylydnad så har denna kursen alla grundmoment du behöver kunna och det går faktiskt bra att träna vidare inom vilken hundsport som helst. 


Vi kommer jobba med kontakten mellan hund och förare, få er att jobba tillsammans så hundenhar fokus på dig och inte på allt runt omkring. 


Ni kommer få lära er träna in olika moment med hjälp av klicker, belöningsord och olika belöningar i form av godis, lek och kel. 


Följsamhet, bakdelskontroll, tasstarget, nostarget, inkallning, stadga, sitt, ligg, gå fint i koppel, tricks och mycket mer kommer vi gå igenom och träna på. 


Vi träffas 5 gånger, 6 - 8  deltagare


Dag: 


Tid: 


Pris: 


Datum: 


Anmäl intresse via kurs@eketshundarena.se


GRUNDLYDNADSKURS


Instruktör: Susan Danielsson


En kurs för dig  och din hund som är över ca 7 mån och vill jobba med grunder som kontakt, kroppskontroll, sitt, ligg, stå, inkallning, följsamhet, stadga, stanna kvar, omvänt lockande, apportering, hopp över hinder och mycket mer. 


Vi jobbar med fokus på momenten i lydnadens Startklass men även med grunder inför rallylydnad. Vill du ut och tävla lydnad eller rallylydnad  med din hund är detta en bra kurs som innehåller de grunder du behöver.


Vill du träna lydnad med din hund utan en tanke på att tävla eller vill du ha god allmänlydnad och ett gott förhållande med din hund så är detta absolut kursen för dig. 


Alla moment som ingår i lydnadens Startklass är något alla hundar behöver kunna - allmänlydnad med mycket glädje helt enkelt. 


Här finns det massor av roligheter att lära sig och träna vidare. 


Vi träffas 5 gånger, max 8 deltagare


Pris: 


Dag: 


Tid: 


Anmäl intresse via kurs@eketshundarena.se

NOSEWORK

NOSE WORK - Introduktionskurs


Instruktör: Susan Forsander


Detta är in introduktionskurs där du och din hund får lära er grunderna i hundsporten Nose work. Vi kommer lära hundarna känna igen doften Eukalyptus som den första  doften som används på Noseworktävlingar.


I Nose Work använder hunden sitt främsta sinne, luktsinnet. Hund och förare söker efter specifika dofter i olika miljöer med varierande svårighetsgrad. Sporten kräver ingen kostsam eller avancerad utrustning så alla hundar och hundägare kan vara med. 


Vi kommer hålla till inomhus i träningslokalen en trappa upp på Kämparglöds Hundcenter.
Vi träffas 3 gånger, max 8 deltagare


Dag: Onsagar


Tid: 18.30-19.30


Pris: 750 kr


Datum: 17/1, 31/1 och 14/2


Anmäl dig på anmälningsblanketten som du hittar i menyn.

RALLYLYDNADSKURSER

RALLYLYDNAD NYBÖRJARKLASS


Instruktör: Susan Danielsson


Vill du prova på en hundsport som passar de allra flesta hundar, oavsett ålder och ras, och förare, oavsett ålder, så är det denna kursen du ska gå. Vi tränar in alla grunder som du behöver för att klara en Rallylydnadsbana i nybörjarklassen. Alla skyltarna i nybörjarklassen går vi igenom och jobbar med detaljer för att få till det så bra som möjligt. Vi arbetar med belöningsutveckling, slingor med flera skyltar i rad och kortare banor.


Vi kommer även gå igenom reglerna, hur en tävling går till, vad tittar och bedömer domaren, uppvärming inför start och bästa sätet att gå banan.


6 kurstillfällen, max 8 deltagare


Pris: 


Dag:


Tid:Anmäl intresse via kurs@eketshundarena.se

RALLYLYDNAD FORTSÄTTNINGSKLASS


Instruktör: Susan Danielsson


Har du gått en grundkurs och tränat på alla skyltarna i nybörjarklassen så är detta kursen för dig. Vi kommer finslipa momenten, gå igenom alla skyltar i fortsättningsklass så det är helt klart hur de ska utföras.


Vi kommer även träna banvandring, köra banor, gå igenom hur det fungerar på en tävling och tävlingsträna.


Efter kursen är tanken att du och din hund ska vara redo att ge er ut på tävlingsbanorna i fortsättningsklass om ni så önskar.


Vill man inte tävla så är detta ändå kursen för dig som vill träna fortsättningsklassen i rally, att tävla är inte ett måste.


Kursen hålls utomhus på inhägnad gräsbana. Vid dåligt väder har vi möjlighet att gå in i träningshallen och köra istället.
6 kurstillfällen, max 10 kursdeltagare


Dag: 


Tid: 


Pris:  kr


Datum: