Fokus-Kurser

FOKUS-KURSER


Över sommaren 2022 kör vi en ny variant av FOKUS-kurser i form av 1,5-timmes träningstillfällen i olika hundsporter. 


Ett träningstillfälle kostar 300 kr


SOMMARENS FOKUSTRÄNINGAR


1. Tisdagen den 21/6 kl. 19.30-21.00 RALLYLYDNAD Nybörjare


Vill du prova på en rolig hundsport som faktiskt passar alla hundar och förare?           Vi jobbar med en del av skyltarna i Rallylydnadens nybörjarklass. Detta träningstillfälle passar både dig som är helt nybörjare och dig som redan tränat på nybörjarklassens skyltar. Alla jobbar på sin nivå och jag kommer ge er en hel del utmaningar och massor med råd och tips hur du sen tränar vidare.


Anmäl senast lördagen den 18/6. Blir det färre än fyra deltagare ställs träningstillfället in och du informeras via mail den 18/62. Tisdagen den 28/6 kl. 16.45-18.15  LYDNAD STARTKLASS


Nyfiken på att träna lydnad? På denna träningen jobbar vi med momenten i lydnadens STARTKLASS. Alla kan hänga med på denna träningen, vi tränar på samma moment men på den nivån du och din hund befinner sig på. Det blir mycket träning och kul kommer det att vara. Du får med dig en massa tips och verktyg så du kan träna vidare på hemmaplan. 


Anmäl senast lördagen den 25/6. Blir det färre än fyra deltagare ställs träningstillfället in och du informeras via mail den 25/6.3. Tisdagen den 28/6 kl. 19.30-21.00 AGILITY NYBÖRJARE


Är du intresserad av fart, fläkt och mycket teknik? Då är agility sporten för dig. Vi går igenom grunder som är bra för vidare karriär inom agilityn. Hoppa hinder, springa genom tunnlar, handling, starter och lite svängar ska vi hinna med. Vilka kan hänga med på denna träningen då? Jo alla som vill. Man behöver inte kunna springa fort, vara en sportig atlet och ha en hund som kan springa hur fort som helst. Agility kan man träna på sin egen nivå och ha hur kul som helst. Så tveka inte, detta vill du inte missa!


Anmäl senast lördagen den 25/6. Blir det färre än fyra deltagare ställs träningstillfället in och du informeras via mail den 25/6.4. Tisdagen den 5/7 kl. 18.20-19.50 LYDNAD STARTKLASS


Var du med på förra träningstillfället? Då jobbar vi vidare med de momenten vi påbrörjade då och så lägger vi till något nytt. Var du inte med så börjar vi från början eller från den nivån du och din hund befinner sig på. Startklass lydnaden är en grundlydnad som alla hundar borde behärska. Det är roliga övningar med fart och fläkt men även med stadga och koncentration. Missa inte detta tillfälle att förkovra dig i lydnadens intressanta och otroligt roliga detaljer. 


Anmäl dig senast lördagen den 2/7. Blir det färre än fyra deltagare ställs träningstillfället in och du informeras via mail den 2/7. 5. Tisdagen den 5/7 kl. 20.00-21.30 AGILITY NYBÖRJARE


Ännu ett träningstillfälle för dig som vill prova på en av de roligaste hundsporterna som finns. Vi tränar på grunder som att hoppa hinder, springa genom tunnlar, tränar på att visa hunden den rätta vägen - handling, tränar svängar och lite annat smått och gott. Alla kan vara med, alla tränar efter sina förutsättningar, vi är alla olika men kan ha lika roligt för det. De allra flesta hundarna tycker att agility är roligt och det är en glädje att få se dem lösa kluriga banor. 


Anmäl dig senast lördagen den 2/7. Blir det färre än fyra deltagare ställs träningstillfället in och du informeras via mail den 2/7. 
6. Tisdagen den 19/7 kl. 18.20-19.50 NOSE WORK NYBÖRJARE


Hundens nos är ett fantastiskt organ och det är så otroligt roligt att få se hunden jobba med den. Nose Work är en härlig sport där hunden verkligen får jobba med det den är skapt för. Vi kommer jobba med Eukalyptus som är den första doften inom Nose Work när man tävlar. Hundarna kommer få lära sig att känna igen doften och sen söka efter den i riggade miljöer inne i hundarenan. Som förare gäller det att lära sig läsa sin hund och se när den markerar doften. Detta träningstillfälle passar alla hundar, liten som stor, alla kan och mår bra av att få använda sin nos. 


Anmäl dig senast lördagen den 16/7. Blir det färre än fyra deltagare ställs träningstillfället in och du informeras via mail den 16/7. 7. Tisdagen den 19/7 kl. 20.00-21.30 RALLYLYDNAD forts.


På detta träningstillfälle förkovrar vi oss i fortsättningsklassens rallyskyltar. Har du tränat på nybörjarklassens skyltar är du välkommen på denna träningen. Vi kommer jobba med enskilda skyltar men även med slingor. Ingång på plan ska vi fila på så att ekipaget har rätt fokus och attityd när banan ska påbörjas. Vi filar på detaljer och jobbar med helheten. 


Anmäl dig senast lördagen den 16/7. Blir det färre än fyra deltagare ställs träningstillfället in och du informeras via mail den 16/7.