Fokus-Kurser

FOKUS-KURSER


Våra fokus kurser är på 1,5 timme, vi träffas 3 gånger och fokuserar på en hundsport och jobbar intensivt med den. Max 6 deltagare och minst 4 deltagare för att kursen ska bli av. 


Pris: 1000 kr/kurs

FOCUS-AKTIVITETSKURS


Varannan Lördag kl. 9.00-10.30


Kursdatum: 11/9, 25/9 och 9/10
På denna kursen kommer vi fokusera på tre olika hundsporter - Rallylydnad, Nose Work och Agiliy. Vi ägnar ett träningstillfälle till varje gren, går igenom grunder och bygger på så långt vi hinner. 


I rallylydanden tränar vi på nybörjarklassens skyltar, vi går igenom lite regler, hur man bäst belönar hunden, detaljer, transporter mellan skyltarna och belöningar.


I nose work tränar vi in den första doften Eucalyptus och gör enkla behållarsök. Vi tränar på att få hunden att arbeta självständigt och fokuserat. Tävlingsregler, doftprov, förberedelser och belöningar innehåller den här delen med. 


På Agilitytillfället kommer vi gå igenom regler för tävling, klasser, pinnar, uppflyttning och så kommer vi träna på hinder, att hunden tänker och jobbar framåt, handling, tunnlar, svängar och byten.

FOCUS-AGILITY NYBÖRJARKURS


Varannan Lördag kl. 10.40-12.10


Kursdatum: 11/9, 25/9 och 9/10


Tre träffar som vi helt och hållet kommer ägna åt Agility från grunden. Vi kommer träna på startrutiner, hopphinder, handling, tunnlar, däcket och så går vi igenom hur man kan träna in ett snabbt och smidigt slalom. Agility är glädje och fart vilket vi vill att både hundar och ägare kommer upptäcka. Vi går igenom lite regler, storleksklasser och vad det är för skillnad på hoppklass och agility. 

FOCUS- RALLYLYDNAD FORTSÄTTNINGSKLASS TÄVLING


Varannan Lördag kl. 9.00 - 10.30


Kursdatum: 23/10, 6/11 och 20/11


Tre tillfällen där vi jobbar oss igenom alla skyltarna i fortsättningsklassen och fräschar upp alla skyltarna i nybörjarklassen. Vi kommer träna detaljer och kedjor med målet att komma ut på tävlingsplanen. Du kan hänga med på denna kursen även om du inte vill tävla men ändå vill träna tävlingsmässigt. Vi går igenom regler, hur domaren dömer, uppvärmning, startrutiner, belöningar och mycket annat. FOCUS-RALLYLYDNAD NYBÖRJARKLASS TÄVLING


Varannan Lördag kl. 10.40-12.10


Kursdatum: 23/10, 6/11 och 20/11


Tre tillfällen där vi går igenom alla skyltarna, 33 st, i Rallylydnadens Nybörjarklass. Vi tränar på detaljer, sätter ihop dem till hela moment och kör även slingor med skyltar i rad. Tävlingsregler går vi igenom och hur det är på en Rallytävling, vad gör man, när och hur? Målet för vår träning är att kunna starta i en nybörjarklass. Vill du inte ut och tävla men träna tävlingsmässigt så är även du varmt välkommen såklart.