Instruktörer

SUSAN DANIELSSON

MONA KJERNHOLM

SARA WIBERG

Susan heter jag och det är jag som äger Ekets Hundarena. Efter att ha tränat ute i många, många år och åkt till andra inomhushallar när vädret varit olidligt bestämde jag mig för att öppna en egen.


Jag har haft många hundar i mitt liv och det har inneburit flera olika raser från Cocker Spaniel, via Schäfer till Jack Russell och Tollare och  så Pumi och Border Collie. Under alla dessa år har jag tränat lydnad, viltspår, räddning, agility, nose work, människospår, gryt och rallylydnad. Med olika hundar har jag tävlat och gjort prov i många av ovan nämnda discipliner. Lydnad tränar jag för Mona Kjernholm som numera även har lydnadskurser i arenan och agility tränar jag för Jenny Damm.


Det som är viktigt för mig är att det är roligt, både för mig och hunden att träna, och att vi kommer någon vart.


Efter många år som Jack Russeluppfödare har jag sen fem år tillbaka övergått till Pumiuppfödarerollen. Spännande och roligt med valpar och deras nya ägare och att få följa deras äventyr i livet.


Hemma har jag Pumin Fixa, 6 år, som jag tränar och tävlar i både lydnad och rallylydnad. Vi tränar även agility och tanken är att vi ska komma ut på tävlingsbanorna så småningom.


Pumin Axa är en dotter till Fixa och hon blir nu 3 år, även hon tränar och tävlar jag lydnad och rallylydnad med. Hon tränar även agility och ska debutera när hon känner sig redo.


Pumin Sol som även hon är en dotter till Fixa, nyss fyllda 1 år och ägs egentligen av min dotter men vi tränar henne tillsammans. Planen för henne är att träna och tävla lydnad, rallylydnad och agility. Sen ska hon ställas ut och om allt går enligt planerna så kommer hon få bli mamma när hon närmar sig tre år. 


Border Collien Ove, snart 6 år, tränar också det mesta men är ingen kille som gillar att tävla så än så länge tränar vi det mesta och har roligt tillsammans. Agility är nog favoritsysslan men numera har han lärt sig gilla både lydnad och rallylydnad.


Jag bor i en röd liten stuga i Stavershult med min familj som, förutom hundarna, består av min man Anders och våra fyra barn i varierande ålder, ett gäng kacklande höns och så katten Lusse. Till vardags jobbar jag natt inom hemvården och trivs bra med det. Sen håller jag kurser i arenan och roddar alla andras kurser och städar där och håller efter. Så det blir liksom inte så mycket tid över men jag har roligt, ett riktigt roligt liv och det är värt mycket.


Förutom mitt stora hundintresse så älskar jag att vara ute och springa, jag är utbildad Ute-tränare och Styrketränare på Friskis och Svettis Ängelholm. Där höll jag till tidigare, när tiden räckte till, löpkurser för nybörjare, styrketräning i form av cirkelträning och börja-träna kurser. Nu tränar jag själv hemma och till hösten ska jag komma igång med löpträningen. Mitt namn är Mona och jag har de senaste 10 åren arbetat heltid som instruktör och innan dess vid sidan av mitt dåvarande arbete som lärare.


Jag har själv tävlat mest i lydnad där jag hunnit med många SM samt fem VM och fem NoM. Bästa meriterna där är SM brons och lagguld på både nordiska och VM.


Numera leker jag även agility och har det senaste åren hunnit med att deltaspå tre Agility SM. Utöver det har jag genom åren tävlat i både spår, sök, rallylydnad och heelwork to music.


Vid sidan av kursverksamheten och egen träning vidareutbildar jag mig kontinuerligt genom att gå olika kurser inom olika områden som har med hundträning att göra.


Mina tävlingshundar just nu är:


Gösta 5 år och pudel. Han är agilitychampion, har tävlat SM i agility, har 1:a pris i lydnadsklass 1 (de gamla reglerna), har diplom i rallylydnadens nybörjar- och fortsättningsklass samt har uppflyttningspoäng i HTM klass 1 och 2.


Inez 4 år och pudel. Hon tävlar agility klass 3 och har cert. Hon är kvalas till agility SM 2018.


Flisan 2 år och pudel. Hon har under förra året debuterat i agility och är uppflyttad till klass 2.


Ryssen 1 år och pudel. Han är en ungdomlig liten buse som förhoppningsvis så småningom kommer bli en agilityhund.


Fira 8,5 år BC har tävlat några lydnads SM och är dessutom godkänd vallhund. Men hon är numera pensionerad från tävlingslivet. Hennes kropp mår bäst av lite lagom träning på hemmaplan så det håller vi oss till.

Jag heter Sara Wiberg och är SNWK-certifierad noseworkinstruktör sedan juni 2020. Jag gick min instruktörsutbildning hos Karina M Nielsen på You & Your Dog Have Fun. 

Jag har en Dansk/Svensk Gårdshund som heter Helge, han är snart sju år gammal. Vi har sysslat med nosework i fem år och tävlar i NW2. Jag tycker att nosework är en utmärkt träningsform där hunden får möjlighet att använda sitt fenomenala luktsinne och jag som förare måste lära mig att läsa min hund. 

Oavsett om man tränar för vardagsaktivering eller om man siktar på att tävla så är det en fantastisk aktivitet för hunden men framför allt  stärker det samarbetet och teamkänslan mellan hund och förare.