Föreläsningar

Boka den 21 oktober i almanackan för då kommer Jessica Mann till Ekets Hundarena och håller en föreläsning/clinic om blygerhundar.

 

 

Att ha en rädd hund är hjärtskärande. Att se sin bästa vän vilja fly eller slåss, att ständigt få förklara för omgivningen varför hunden gör som den gör, varför den inte vill hälsa och hela tiden ta hänsyn till hundens speciella behov i alla situationer är hårt arbete.

 

På den här clinicen får du många konkreta tips på hur du stärker din hunds självförtroende. Du får också träningsidéer för specifika rädslor och förklaring till varför hundar är rädda. Du får tips hur du kan bete dig de dagar du inte orkar vara en superhjälte, och när det inte går att träna. Dessutom pratar Jessica om hur du bättre kan förstå din hund genom att prata om vad rädslor är, hur stress fungerar och hur hundar kommunicerar.

 

Målet är att förändra känslan hos hunden – göra den gladare och mindre rädd. Med på clinicen är demohundar som praktiskt visar hur övningarna kan genomföras.

 

Jessica Mann driver företaget Motiverade hundar där hon håller kurser i allt från specialsök till tävlingslydnad och trickskurser, och dessutom specialicerat sig på kurser och läger för blygerhundar - hundar med olika rädslor. Tillsammans med en kollega håller hon instruktörs- och hundbeteendeutredarutbildningar i namnet Attityd hundkunskap.

 

2017 gav hon ut boken ”Blygerhundar - så gör du din hund till en superhjälte” som mottagits med strålande kritik av både hundägare och fackpersoner. Hon är en omtyckt instruktör och föreläsare.Jessica tränar och tävlar sin tollare och sina tre border collies i en rad olika sporter - heelwork to music, freestyle, tävlingslydnad, nosework, rally och vallning - och tycker att samspelet med hundarna är det bästa som finns.

 

Känner du att du har en demohund som vi skulle kunna använda oss av under dagens clinic får du gärna höra av dig till oss via mail info@eketshundarena.Vi söker helst en vild och brötig hund, en mer försiktig, nån som är rädd för tex ljud eller människor - men förstås inte för rädd för att kunna visa inför publik.

 

SÖNDAGEN DEN 21 OKTOBER KL: 10.00 - 17.00

 

PRIS: 350 kr för dig som gått kurs hos oss på Ekets Hundarena och 400 kr för övriga.

Föreläsning med Jenny Wibäck - Starka tillsammans

 

Föreläsningen "Starka tillsammans - i träning, tävling och tanke" bygger på boken med samma titel och riktar sig till dig som tränar för att tävla tillsammans med din hund.

 

Vi kommer bl.a prata om vikten av att göra sin egen grej, om verktyg som kan hjälpa både oss och hundarna att trivas i tävlingssituationen, om målsättningar som spelar roll på djupet, samt om hur vi kan stärka vår tankekontroll för att hantera nervositet och prestationsångest.

 

Föreläsningen pågår ca 2 timmar, med en kortare paus på mitten. Efteråt kan den som vill stanna kvar för en frågestund där det finns utrymme för frågor av både mer personlig eller mer allmän karaktär.

 

ONSDAGEN DEN 21 NOVEMBER KL. 18.00 - 20.00

 

PRIS: 250 kr för dig som gått kurs på Ekets Hundarena och 300 kr för övriga

Föreläsning med Heidi Penttilä - Create your own sunshine

 

Heidis stora passion är hundträning samt agility och hon har de tre senaste åren representerat det svenska agilitylandslaget. 2017 kvalade hon in tre hundar i landslaget. Förutom sina tävlingsframgångar har hon även gått flera långa utbildningar i Finland inom agility där stor vikt lagts på mental träning.

 

Under kvällens gång delar Heidi med sig av sina egna erfarenheter, hur man tränar upp sin metala styrkì men kommer även låta deltagarna göra konkreta övningar.

 

Mental träning är som vilken annan träning, man behöver träna på det för att utvecklas.

 

Tilläggas kan att Heidi tillsammans med sin mellanpudel Roseys tog SM-guld i agility medium i år!

 

FREDAGEN DEN 30 NOVEMBER KL: 18.00 - 21.00

 

PRIS: 250 kr för dig som gått kurs på Ekets Hundarena och 300 kr för övriga.

 

Hitta till oss:

 

Kungsleden 9

286 95 EKET

 

Kontakta oss:

 

info@eketshundarena.se

 

 

070-678 44 58

 

Org nr: 559129-4391

Bg: 748-5766

 

Öppettider:

 

Alla dagar 6.00-23.00

 

Copyright © All Rights Reserved