Instruktörer

MONA KJERNHOLM

SUSAN DANIELSSON

LOUISE NILSSON

Mitt namn är Mona och jag har de senaste 10 åren arbetat heltid som instruktör och innan dess vid sidan av mitt dåvarande arbete som lärare.


Jag har själv tävlat mest i lydnad där jag hunnit med många SM samt fem VM och fem NoM. Bästa meriterna där är SM brons och lagguld på både nordiska och VM.


Numera leker jag även agility och har det senaste åren hunnit med att deltaspå tre Agility SM. Utöver det har jag genom åren tävlat i både spår, sök, rallylydnad och heelwork to music.


Vid sidan av kursverksamheten och egen träning vidareutbildar jag mig kontinuerligt genom att gå olika kurser inom olika områden som har med hundträning att göra.


Mina tävlingshundar just nu är:


Gösta 5 år och pudel. Han är agilitychampion, har tävlat SM i agility, har 1:a pris i lydnadsklass 1 (de gamla reglerna), har diplom i rallylydnadens nybörjar- och fortsättningsklass samt har uppflyttningspoäng i HTM klass 1 och 2.


Inez 4 år och pudel. Hon tävlar agility klass 3 och har cert. Hon är kvalas till agility SM 2018.


Flisan 2 år och pudel. Hon har under förra året debuterat i agility och är uppflyttad till klass 2.


Ryssen 1 år och pudel. Han är en ungdomlig liten buse som förhoppningsvis så småningom kommer bli en agilityhund.


Fira 8,5 år BC har tävlat några lydnads SM och är dessutom godkänd vallhund. Men hon är numera pensionerad från tävlingslivet. Hennes kropp mår bäst av lite lagom träning på hemmaplan så det håller vi oss till.

Susan heter jag och det är jag som äger Ekets Hundarena. Efter att ha tränat ute i många, många år och åkt till andra inomhushallar när vädret varit olidligt bestämde jag mig för att öppna en egen.


Jag har haft många hundar i mitt liv och det har inneburit flera olika raser från Cocker Spaniel, via Schäfer till Jack Russell och Tollare och  så Pumi och Border Collie. Under alla dessa år har jag tränat lydnad, viltspår, räddning, agility, nose work, människospår, gryt och rallylydnad. Med olika hundar har jag tävlat och gjort prov i många av ovan nämnda discipliner. Lydnad tränar jag för Mona Kjernholm som numera även har lydnadskurser i arenan och agility tränar jag för Jenny Damm och Louise Nilsson, den sistnämnda har populära agilitykurser i arenan.


Det som är viktigt för mig är att det är roligt, både för mig och hunden att träna, och att vi kommer någon vart.


Efter många år som Jack Russeluppfödare har jag sen fem år tillbaka övergått till Pumiuppfödarerollen. Spännande och roligt med valpar och deras nya ägare och att få följa deras äventyr i livet.


Hemma har jag Pumin  Fixa, 5 år, som jag tränar och tävlar i både lydnad och rallylydnad. Vi tränar även agility och tanken är att vi ska komma ut på tävlingsbanorna så småningom.


Pumin Axa är en dotter till Fixa och hon blir nu 2 år, även hon tränar och tävlar jag lydnad och rallylydnad med. Hon tränar även agility och ska debutera när hon känner sig redo.


Border Collien Ove, snart 5 år, tränar också det mesta men är ingen kille som gillar att tävla så än så länge tränar vi det mesta och har roligt tillsammans. Agility är nog favoritsysslan men numera har han lärt sig gilla både lydnad och rallylydnad.


Jag bor i en röd liten stuga i Stavershult med min familj som, förutom hundarna, består av min man Anders och våra fyra barn i varierande ålder och så katten Lusse. Till vardags jobbar jag natt inom hemvården och trivs bra med det. Sen håller jag kurser i arenan och roddar alla andras kurser och städar där och håller efter. Så det blir liksom inte så mycket tid över men jag har roligt, ett riktigt roligt liv och det är värt mycket.Louise Nilsson heter jag, 23 år gammal och har fått den stora äran att hålla agilitykurser här på Ekets Hundarena.


Jag bor tillsammans med min sambo, våra tre hundar och vår katt i ett hus i Bjuv. Hela mitt liv handlar i stort sätt bara om djur. Jag jobbar heltid som djurskötare i ett kostall i Munka Ljungby och utöver detta håller jag agilitykurser alla lediga kvällar i veckan.


2014 blev jag klar med min agilityinstruktörsutbildning och sedan dess har jag varit aktiv instruktör. Min första hund fick jag 2004 och det var då mitt intresse för hundträning tog fart.


När jag skaffade min kelpie Spexa 2013 började jag också vara ute och tävla aktivt i agility, lydnad och rallylydnad. Sedan dess har vi hunnit med mer än vad jag någonsin vågat drömma om.


Mina hundar:


KORAD SE AGCH SE AG (hopp)CH AGD II LP I LP II RLD N RLD F RLD M

Cefeus Spexa II


Ungdoms SM brons agilitylag 2015

Ungdoms SM brons lydnadsklass 2

SM i agility ind. och lag 2016, SM i agility ind. 2017

SM kvalas agility ind. och lag 2018

World Agility Open i England 2016 lagbrons

World Agility Open i Nederländerna 2017 lagguld, Pentathton silver

Direktkvalad till World Agility Open 2018 Pentathon


I juni 2016 föddes min blivande stjärna Fun Fix Xaxa "Speeda", en Pumi. Speeda är uppfödd av Susan som driver Ekets Hundarena. Speeda är en fantastiskt individ som jag tror mycket på i framtiden. Hon har det där lilla extra som gör att fjärilarna i magen flyger ärevarv och gör så att hjärtat slår några extra slag varje dag.

Hitta till oss:


Kungsleden 9

286 95 EKET


Kontakta oss:


info@eketshundarena.se070-678 44 58


Org nr: 559129-4391

Bg: 748-5766


Öppettider:


Alla dagar 6.00-23.00


Copyright © All Rights Reserved